Les millors receptes d'estiu a base de llegums
Proporcionar al cos aliments nutritius és essencial pel nostre benestar
![Amanida de llegums per l'estiu.](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/6ad1dfbc-f3a0-4f2d-9987-245db1380d49_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg)
Amanida de llegums per l'estiu. / CHANDLERVID85
Azucena Mendieta Delgado
A l'estiu solem menjar aliments o cuinats menys densos i més lleugers com la fruita. Aliments com els cigrons, les mongetes o les llenties, tot i ser molt nutritius, no solem menjar-los a l'estiu, ja que els associem a plats calents per la temporada d'hivern. Tot i això, avui us portem un seguit de preparats basats en llegums: frescos i deliciosos per l'estiu.
Les amanides, cremes i altres receptes fresques amb llegums no només són delicioses, sinó que també proporcionen una gran quantitat de nutrients essencials. A continuació, es presenten algunes idees per incorporar llegums a la teva dieta estiuenca.
Amanides de llegums
1. Amanida de cigrons i verdures
Ingredients:
- 1 tassa de cigrons cuits
- 1 cogombre, tallat a daus
- 1 tomàquet gran, tallat a daus
- 1/4 de ceba vermella, finament picada
- 1 pebrot vermell, tallat a daus
- 1 alvocat, tallat a daus
- Suc d'una llimona
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
- Fulles de coriandre fresc per decorar
Preparació:
- En un bol gran, combina els cigrons cuits, el cogombre, el tomàquet, la ceba, el pebrot i l'alvocat.
- En un bol petit, barreja el suc de llimona, l'oli d'oliva, la sal i el pebre.
- Aboca la vinagreta sobre l'amanida i barreja-ho bé.
- Decora amb fulles de coriandre fresc abans de servir.
2. Amanida de llenties amb feta i menta
Ingredients:
- 1 tassa de llenties cuites
- 1 cogombre, tallat a cubs
- 1/2 tassa de formatge feta esmicolat
- 1/4 de ceba morada, finament picada
- 1/4 tassa de fulles de menta fresca, picades
- Suc d'una llimona
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
Preparació:
- En un bol gran, barreja les llenties, el cogombre, el formatge feta, la ceba i la menta.
- En un bol petit, barreja el suc de llimona, l'oli d'oliva, la sal i el pebre.
- Aboca la vinagreta sobre l'amanida i barreja-ho bé.
- Serveix fred i gaudeix.
Cremes i sopes fredes de llegums
3. Crema freda de cigrons i cogombre
Ingredients:
- 1 tassa de cigrons cuits
- 1 cogombre gran, pelat i tallat a trossos
- 1 gra d'all
- 2 cullerades de iogurt natural
- Suc d'una llimona
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
- Fulles de menta per decorar
Preparació:
- En una liquadora barreja els cigrons, el cogombre, l'all, el iogurt, el suc de llimona i l'oli d'oliva fins a obtenir una crema suau.
- Assaona amb sal i pebre al gust.
- Refrigera durant almenys 1 hora abans de servir.
- Decora amb fulles de menta fresca abans de servir.
Preparació:
- En una liquadora, barreja les llenties, els tomàquets, el pebrot, el cogombre i l'all fins a obtenir una barreja homogènia.
- Afegeix-hi l'oli d'oliva, el vinagre, la sal i el pebre, i barreja-ho novament.
- Refrigera durant almenys 2 hores abans de servir perquè els sabors es barregin bé.
- Serveix fred i gaudeix.
![Amanida amb cigrons.](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/2871598a-1bc2-4029-9d03-9f3186555ccb_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Amanida amb cigrons. / FREEPIK
4. Gaspatxo de llenties vermelles
Ingredients:
- 1 tassa de llenties vermelles cuites
- 4 tomàquets madurs, tallats a trossos
- 1 pebrot vermell, tallat a trossos
- 1 cogombre, pelat i tallat a trossos
- 1 gra d'all
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre de vi negre
- Sal i pebre al gust
Altres receptes fresques amb llegums
5. Daus de fesols negres
Ingredients:
- 1 tassa de fesols negres cuits
- Truites de blat de moro
- 1 alvocat, tallat a rodanxes
- 1 tomàquet, tallat a daus
- 1/4 de ceba vermella, finament picada
- Fulles de coriandre fresc
- Suc d'una llima
- Sal i pebre al gust
- Salsa al gust
Preparació:
- Escalfa les truites de blat de moro en una paella.
- En un bol, barreja els fesols negres amb la ceba, el tomàquet, el suc de llima, la sal i el pebre.
- Col·loca una porció de la barreja de fesols sobre cada truita.
- Afegeix rodanxes d'alvocat i fulles de coriandre.
- Serveix amb salsa al gust.
6. Hummus de pèsols verds
Ingredients:
- 1 tassa de pèsols verds cuits
- 1 gra d'all
- 2 cullerades de tahina
- Suc d'una llimona
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- Sal i pebre al gust
- Pebre vermell dolç per decorar
Preparació:
- En una liquadora o processador d'aliments, barregeu els pèsols, l'all, la tahina, el suc de llimona i l'oli d'oliva fins a obtenir una pasta suau.
- Assaona amb sal i pebre al gust.
- Serveix l'hummus en un bol i decora-ho amb un rajolí d'oli d'oliva i pebre vermell dolç.
Aquestes receptes no només són refrescants i perfectes per als mesos de calor, sinó que també et proporcionen tots els beneficis nutricionals dels llegums. Incorporar-les a la teva dieta estiuenca t'ajudarà a mantenir una alimentació equilibrada i saludable durant tot l'any.
- Aquest cognom català està a punt d'extingir-se: només el tenen 34 persones
- Agredeix la parella al passeig de Platja d'Aro, uns ciutadans el retenen i acaba detingut
- Calella viu les primeres havaneres sense Port-Bo
- Vídeo | Atracament a punta de pistola en un supermercat de Girona
- La policia intervé roba i denuncia tres joves a Girona per faltar al respecte
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Necrològiques del 7 de juliol de 2024
- Protesta a Girona contra la «ciutat aparador» i l’excés de pisos turístics
Les 4 terrasses més instagramejables d'aquest estiu
![Les 4 terrasses més instagramejables d'aquest estiu](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/2d25dc1b-5452-4c7f-ae73-53bac68adca0_16-9-discover-aspect-ratio_320w_0.webp)