La Guàrdia Urbana de Figueres denuncia un menor a la zona oest per llençar petards en llocs no permesos

L'Ajuntament ha habilitat un espai al Firal i la policia ha intensificat els controls per localitzar infractors

Metxes de nombrosos petards dins una caixa, en una imatge d'arxiu.

Metxes de nombrosos petards dins una caixa, en una imatge d'arxiu. / Gemma Sánchez

ACN

La Guàrdia Urbana de Figueres ha identificat i denunciat un menor de 16 anys per llençar petards de categoria F2 (per a majors de 16) en llocs no habilitats. Els fets han passat aquest dimecres a la zona oest de la ciutat. L'Ajuntament ha habilitat un espai "segur" per al llançament de pirotècnia a la plaça Europa i la policia ha intensificat els controls contra els infractors amb dispositius estàtics nocturns.

A més, s'ha emès un ban on recorda que no es poden llençar petards contra persones, vehicles o mobiliari urbà. També està prohibit l'ús de coets, fonts o petards voladors dins el nucli urbà, excepte a l'espai habilitat. Tampoc se'n poden llençar en parcs, jardins i correcans i a menys de 500 metres d'una zona boscosa.

El dissabte a la tarda la Guàrdia Urbana ja va requisar petards a dos menors de 4 i 6 anys. Es tractava d'un petard categoria F2 que està permès a majors de 16 anys.

Als dos menors se'ls va veure llançant els petards la tarda del dissabte al sector oest. Es va procedir a requisar-los el material i a aixecar acta dels fets.