Assalten amb armes de foc una família en una casa de Figueres i detenen un dels lladres que tenia un arsenal

Van lligar el pare de família i els Mossos sospiten que va ser per un afer de drogues

Les armes i la munició requisades a Figueres

Les armes i la munició requisades a Figueres / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre que va participar en un assalt violent en una casa de Figueres i a qui van trobar un arsenal d'armes: cinc de foc i molta munició.

L'arrestat té 24 anys i antecedents policials i està acusat de ser presumpte autor d’un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Els fets van tenir lloc durant la tarda del 4 de juny quan tres homes van irrompre dins del domicili d’una família situat a la zona centre de la ciutat.  Els autors que van accedir al domicili emprant la violència, van amenaçar els residents amb dues pistoles i un ganivet de cuina que van agafar en el lloc dels fets.  

Una vegada dins van lligar al pare de família amb brides a qui van colpejar causant-li lesions lleus i després de regirar l’habitatge d’on van sostreure diners en efectiu i joies.

La unitat d’investigació de comissaria va iniciar una investigació arran de l'assalt violent i les seves indagacions van permetre identificar els autors dels fets. A més, la policia sospita que darrere l’assalt violent podrien haver-hi desavinences relacionades amb el tràfic de drogues.

Fruit de la investigació, a primera hora del dia 20 de juny, els Mossos van dur a terme dues entrades i registres simultanis en dos habitatges de la ciutat, relacionats amb les persones investigades, amb el suport de l’Àrea regional Recursos Operatius (ARRO).  En un d’aquests dos habitatges la policia va localitzar un home i va intervenir nombroses armes i munició. Concretament, tres escopetes calibre 12-70, una pistola calibre 9 mm municionada, una pistola pneumàtica, un revòlver pneumàtic, un trabuc d’avantcàrrega i molts cartutxos de diferents calibres. A més, també dues defenses elèctriques, unes manilles, un puny americà, un esprai de defensa i un rellotge de dona que provenia del robatori violent.

 Davant la troballa d’aquestes armes, l’home va quedar detingut per un presumpte delicte de tinença il·lícita d’armes. En el segon habitatge la policia no va localitzar ningú a l’interior, però va intervenir un paquet de brides i altres indicis que relacionen l’investigat que hi viu amb els fets.

La investigació continua oberta i a l’espera de més detencions.