Destrossen cases a Figueres de familiars del presumpte autor del doble crim de Girona

Els Mossos d'Esquadra s'han desplegat al barri de Sant Joan amb el suport de la Guàrdia Urbana

Els Mossos van valorar que era millor permetre la destrossa que enfrontar-se al grup

Agents de la Guàrdia Urbana de FIgueres

Agents de la Guàrdia Urbana de FIgueres / DdG

Un grup d'unes 100 persones, familiars i amics de les víctimes del doble crim de la revetlla de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora de Girona ,han destrossat almenys tres cases de familiars del presumpte autor dels fets al barri de Sant Joan de Figueres. Els Mossos d'Esquadra s'han desplegat a la zona per apaivagar els ànims amb el suport de la Guàrdia Urbana de Figueres.

Els Mossos desplegats al barri de la Font de la Pólvora de Girona van detectar cap a les 20 hores que hi havia una sortida important de vehicles ben carregats de persones. Sent conscients que a Figueres hi ha tres habitatges de familiars del presumpte autor del doble crim de la revetlla, van comunicar-se amb els efectius desplegats allà per intentar aturar els vehicles. A les 20.30 hores, aproximadament, van arribar els vehicles a Figueres, que van ser aturats pel cap de torn, en coordinació amb la Guàrdia Urbana. Les persones van sortir dels vehicles i van arribar a peu fins al barri.

Domènech ha explicat que ell mateix s’hi va desplaçar fins allà i va intentar la mediació, però admet que va ser “una mica complicada”. “Era un grup de persones nombroses. Inicialment eren unes 60, però es va anar incrementant fins a 100 i 120 persones. Portaven destralspals i objectes contundents”, ha indicat.

La seva intenció, ha continuat, era fer malbé els tres habitatges, que estaven abandonats justament per por. Els Mossos van traslladar que no estaven autoritzats a fer aquesta acció, “però ells, veient la força que tenien, van tirar pel dret”, ha explicat. Van fer destrosses a les portes i al mobiliari a l’interior. Van assegurar que no provocarien cap incendi. “El que volien era restablir el seu orgull dintre de la seva llei, no permetre que els habitatges del clan contrari seguissin com estaven”, ha afegit.

La policia ja ha hagut d'actuar els darrers dies al barri de la Font de la Pólvora de Girona, escenari dels fets durant la revetlla. La junta local de seguretat de la capital gironina acordava aquest dijous mantenir "de manera ininterrompuda" el dispositiu policial fins que el barri recuperi "la normalitat".

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha explicat que "a Figueres fa anys que patim les conseqüències d'un col·lectiu que es pren la llei pel seu compte, fora del marc legal pel qual els hem de regir la resta de la societat". Per això reclama que "la llei ha de ser igual per a tothom i a tots els barris de la ciutat, i no ens cansarem de recordar-ho. A Figueres no tot s'hi val, i ja n'hi ha prou de sortir a les notícies pels de sempre". "Prou de polítiques bonistes que no ens porten enlloc.”, ha conclós.

Destrosess a la casa de Vila-roja

El passat dilluns, veïns del barri i familiars de les víctimes mortals del tiroteig del barri de la Font de la Pólvora van fer destrosses en diversos habitatges que ocupaven el presumpte autor i la seva família. Un dels casos és el que es va veure en un vídeo viral, on un grup d’un centenar de veïns va anara una casa del barri de Vila-roja que tenia el presumpte autor en aquesta zona.

Vídeo | Destrossen la casa del presumpte autor del tiroteig mortal de la Font de la Pólvora

Redacció

Armats amb pals van forçar l'entrada de la casa, hi van entrar i van fer destrosses.