Treballadors del Trueta demanen més protecció en el servei d’urgències

El sindicat Comissions Obreres lamenta que cada vegada hi ha més agressions i que són més violentes

Tiroteig mortal al barri de Font de la Pólvora de Girona : així és com han intentat entrar els familiars al Trueta i s'han enfrontat amb la policia

Laura Teixidor

Laura Teixidor

Comissions Obreres, sindicat majoritari dels treballadors de l'hospital Trueta, va demanar ahir a la direcció del centre sanitari una reunió del comitè de salut i seguretat extraordinària per tal de rebre explicacions dels fets ocorreguts la nit de Sant Joan, quan es van produir moments tensos a Urgències i els antiavalots dels Mossos d’Esquadra hi van haver d’actuar.

També demanen quines mesures prendrà el centre després d’aquesta situació. Des del sindicat recorden que «fa molt temps que es demana més protecció per als treballadors d’aquest servei, ja que estan a primera línia».

Per altra banda, lamenten que les agressions es produeixen «més sovint» i, a més, cada cop són «més violentes». En aquest últim episodi, manifesten que els treballadors van viure unes hores «de por, angoixa i indefensió davant l'allau de familiars que van entrar sense control i amb violència».

Fonts de la Intersindical recorden que fa gairebé un any ja es va produir un fet similar, quan un vigilant de seguretat va patir una agressió grupal. A més, treballadors també van rebre amenaces i agressions verbals. Tot i que en aquest cas cap treballador ha resultat ferit, des de la Intersindical afirmen que demanaran explicacions dels fets ocorreguts. «Com a sindicat, la nostra feina és vetllar perquè els protocols es compleixin».

Finalment, CCOO també insta la resta de sindicats a demanar una junta de personal extraordinària.

Subscriu-te per seguir llegint