Detingut un home a Ripoll que acumulava milers de descàrregues de contingut pedòfil

En les imatges apareixien menors de molt curta edat

Vehicles de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu.

Vehicles de la Policia Nacional, en una imatge d'arxiu. / CNP

ACN

ACN

La Policia Nacional ha detingut un home de 57 anys a Ripoll que havia estat fent descàrregues i emmagatzemant de forma massiva arxius de contingut pedòfil. El cos policial va rebre un avís al desembre sobre el fet que s'estaven fent descàrregues d'aquest tipus d'arxius a les comarques de Girona i es va iniciar una investigació per tal de localitzar-ne el responsable. Els investigadors van concloure que l'activitat es feia des de Ripoll i, finalment, van arribar a l'autor dels fets. Així, van saber que portava com a mínim des de setembre del 2022 descarregant arxius pedòfils en forma de vídeos, imatges o fins i tot captures de pantalla; que emmagatzemava al hardware o en dispositius externs.

La policia va entrar i registrar el domicili de l'home, on va trobar milers d'aquests arxius, que arribaven a més de quatre 'terabytes' de memòria. Es van requisar dos ordinadors, una tauleta, tres telèfons mòbils i dos discs durs.

Els investigadors no descarten que apareguin més arxius d'aquest tipus, ja que alguns poden haver estat esborrats o amagats.

Els policies que van fer el registre van comprovar que moltes de les imatges les protagonitzaven menors de molt curta edat, que eren obligats a realitzar diversos actes, molts d'ells humiliants i d'extrema crueltat.

La investigació l'ha portat terme el Grup UDEV de la Policia Nacional de Girona, juntament amb agents del cos de Camprodon.