Estudiants i professionals de 22 països arriben a Olot pel RCR Summer Workshop

Els tallers d'Arquitectura i Paisatge, i Fotografia, s'han inaugurat aquest matí, i el cicle de conferències RCR Programa Obert, ho farà demà

Inauguració del RCR Summer Workshop al pati de l'Hospici, aquest matí.

Inauguració del RCR Summer Workshop al pati de l'Hospici, aquest matí. / RCR Arquitectes

Redacció

Durant la primera quinzena de juliol Olot serà l’escenari on professionals i estudiants d’arreu del món participaran en una nova edició dels RCR Workshops Internacionals d’Arquitectura i Paisatge i de Fotografia. Així mateix, un any més es durà a terme una nova edició del cicle de conferències RCR Programa Obert.

Els tallers, iniciats l’any 2008, tenen la voluntat d’investigar temes clau de l’arquitectura i difondre la metodologia projectual d’RCR Arquitectes, estan enfocats a comprendre l’arquitectura i el paisatge amb una mirada transdisciplinària i investigadora. Enguany, de l’1 al 15 de juliol es farà la 17a edició del Workshop Internacional d’Arquitectura i Paisatge, que aprofundirà en la interdisciplinarietat. Consta d’un taller creatiu on es planteja un exercici que cal desenvolupar per tal d’assajar la capacitat de resposta intel·lectualment interessant, de pertinença al lloc i amb eficàcia comunicativa. Així mateix, tindran lloc la 12a edició del Workshop Internacional de Fotografia i la 5a edició del Workshop Internacional d’Audiovisual que comptaran amb la direcció del fotògraf japonès i Creu de Sant Jordi 2022, Hisao Suzuki. L’objectiu d’aquests tallers és ampliar els coneixements sobre la fotografia i el llenguatge audiovisual, tant teòrics com pràctics, en la representació de l’espai i l’arquitectura.

En paral·lel al RCR Summer Workshop, el pati de l’Hospici d’Olot acollirà el cicle de conferències del RCR Programa Obert, una selecció interdisciplinària de conferenciants d’alt nivell, gratuïta, i oberta a tots els públics; està coorganitzada amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya des de l’any 2019. L’eix vertebrador d’aquesta edició serà la temàtica de compartir.

La inauguració del Programa Obert serà demà, 2 de juliol, i anirà a càrrec de María Bleda i José María Rosa, Premi Nacional de Fotografia 2008. La segona conferència, el 4 de juliol, anirà a càrrec de l’arquitecte balear Carles Oliver Barceló, membre de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI). El 9 de juliol serà el torn de Lacol, la cooperativa d’arquitectes que treballa per generar infraestructures comunitàries per a la sostenibilitat de la vida. Sota el paraigua del projecte europeu S+T+ARTS AIR: Artistic Innovation for European Resilience, el 10 de juliol tindrà lloc una conferència en diàleg de l'artista multimèdia en residència Michail Rybakov amb l’investigador especialitzat en física computacional i sistemes complexos Hygor Melo de Sony Computer Science Laboratories de Roma (Sony CSL). Finalment, el 12 de juliol, l'estudi d'arquitectura francès Lacaton & Vassal (Anne Lacaton i Jean-Philippe Vassal), Premi Pritzker, parlaran de l'espai lliure.