RCR convidarà Lacaton & Vassal, guanyadors del Premi Pritzker 2021, a una conferència a Olot

El despatx garrotxí prepara un workshop amb 77 alumnes de 22 països

els artífexs d'RCR Arquitectes, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, al seu despatx d'Olot, en una imatge d'arxiu.

els artífexs d'RCR Arquitectes, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, al seu despatx d'Olot, en una imatge d'arxiu. / ACN

El despatx d'arquitectes d'Olot RCR convidarà els guanyadors del Premi Pritzker 2021, el despatx francès Lacaton & Vassal a fer una conferència a Olot aquest estiu. Serà el dijous 11 de juliol al pati de l'Hospici a les set de la tarda. Es tracta de la ponència més destacada que prepara el despatx pel workshop d'aquest estiu. També hi participaran els fotògrafs María Bleda i José María Rosa, guanyadors del Premi Nacional de Fotografia del 2008, i l'arquietcte balear Carles Oliver Barceló, entre d'altres. Aquesta activitat congregarà 77 alumnes de 22 països entre l'1 i el 15 de juliol en el workshop internacional.

RCR ha presentat la programació dels workshops internacionals d'Arquitectura i Paisatge i de Fotografia. Es tracta d'una iniciativa on transmetre, compartir i unir pràctica professional, teoria i experiència entre professionals i estudiants d'arquitectura d'arreu del món. Enguany un dels actes més destacats serà el 12 de juliol, quan la capital garrotxina acollirà la ponència del despatx d'arquitectes francès Lacaton & Vassal. Es tracta dels guanyadors del Premi Pritzker l'any 2021, el guardó que RCR va recollir el 2017. Anne Lacaton i Jean-Philippe Vassal parlaran de l'espai lliure i de com aquests generen una sensació de fugida i de llibertat, a banda de promoure la vida social.

En el Programa Obert d'enguany també hi participaran els fotògrafs María Bleda i José María Rosa. Parlaran sobre el vincle entre imatge i lloc amb la memòria individual i col·lectiva. El 4 de juliol l'arquitecte balear oferirà una ponència basada en els canvis que implicarà l'emergència climàtica en els processos de producció. Per últim, el 9 de juliol la cooperativa d'arquitectes Lacol exposarà el seu model de repensar maneres d'organitzar-se i relacionar-se que inclouen modificacions en la construcció.

A més, els arquitectes faran una nova edició del cicle de videocreacions Matèria Bosc que es faran en paral·lel a les conferències. Aquest projecte va arrencar el 2019 amb col·laboració amb el Laboratorio de Arte Ciencia y Naturaleza (LABEA) mostra un conjunt d'obres de videodansa, videoart de curta durada.