La farmacèutica Esteve invertirà 100 milions d'euros en la seva planta de Celrà

La companyia contractarà un centenar de treballadors i preveu que les noves instal·lacions estiguin operatives l'últim trimestre de 2026

Directius d'Esteve, amb l'alcalde de Celrà i responsables del projecte

Directius d'Esteve, amb l'alcalde de Celrà i responsables del projecte / DdG

Redacció

A mitjans de maig, el grup químic-farmacèutic Esteve anunciava una ampliació de la planta de Celrà per incrementar la seva producció. Avui ha donat detalls del projecte, que suposarà una inversió de cent milions d'euros.

La companyia ampliarà així la capacitat de producció de principis actius farmacèutics del seu principal centre industrial. A més, quan les noves instal·lacions estiguin operatives en l'últim trimestre de 2026, Esteve comptarà amb unes 100 persones que se sumaran a la seva actual plantilla de 370 professionals.

L'ampliació consistirà en la construcció dels edificis de producció i serveis, així com la instal·lació de fins a 150 metres cúbics de volum de reacció, la qual cosa suposarà un augment del 45% sobre la capacitat de producció actual d'Esteve a Celrà i un 15% sobre la global de la companyia.

Producció destinada als EUA, Europa i Japó

La construcció de la nova unitat en la planta de Girona representa un avanç significatiu en el negoci de desenvolupament, fabricació i venda de principis actius per a tercers (CMO). Disposarà de solucions tecnològiques avançades que permetran elaborar principis actius farmacèutics d'alta potència, a més d'incorporar diverses innovacions en digitalització i ús de dades. En aquesta unitat es produiran diversos productes nous que s'afegiran al portafolio actual i es distribuiran en els principals mercats regulats: els Estats Units, Europa i el Japó.

“Gràcies al nostre compromís amb la qualitat, l'eficiència i la fiabilitat, la nostra activitat de desenvolupament i fabricació de principis actius farmacèutics ha experimentat un creixement notable en els últims anys. L'ampliació del nostre principal centre industrial ens permetrà satisfer una demanda global creixent i expandir la nostra activitat, avançant en la nostra missió de millorar la vida de les persones”, ha destacat el Director General d'Esteve Química, Pere Mañé.

En total, Esteve compta amb un centre d'I+D químic a Barcelona i tres plantes de producció a Catalunya situades a Celrà (Gironès), Banyeres del Penedès (Baix Penedès) i Lliçà de Vall (Vallès Oriental). Fora d'Espanya, la companyia compta amb centres de fabricació a Mèxic (Jiutepec) i la Xina (Shaoxing).

Esteve assegura que l'edificació de la nova planta es durà a terme seguint "criteris de construcció sostenible". Es preveu obtenir el certificat BREEAM, que avala l'adopció de mesures d'eficiència i reducció dels consums d'energia i d'aigua en els equips, calefacció, il·luminació i materials. També certifica l'ús de refrigerants amb baix potencial d'emissions de CO₂, i la gestió responsable dels residus contribuint a millorar la qualitat de vida de les persones. La companyia també informa que "com la resta dels centres d'ESTEVE, l'energia subministrada a la nova planta serà d'origen renovable, gràcies als acords de compra d'energia verda que contribueixen a la reducció de l'abast 2 de la petjada de carboni de l'empresa".

Ampoliació de la depuradora municipal de Celrà

A més d'ampliar el seu centre industrial, Esteve també ha anunciat que col·laborarà en les obres per a incrementar en un 50% la capacitat de la depuradora municipal gràcies a un nou conveni públic-privat amb l'Ajuntament de Celrà i altres tres empreses locals.