Sant Pere Pescador recupera el Mundial de catamarans

Entre aquest divendres i el 5 de juliol les aigües de la badia de Roses rebran més de 130 embarcacions procedents 22 països

Un catamaran navegant, en una imatge d’arxiu.

Un catamaran navegant, en una imatge d’arxiu. / E

Empordà

Les aigües de la badia de Roses, a la zona de la platja del Cortal de la Devesa, de Sant Pere Pescador, seran l’escenari entre aquest divendres dia 28 de juny i el 5 de juliol del Campionat del Món de catamarans en la classe Fórmula 18. Hi participaran més de 130 catamarans provinents de 22 països d’arreu del món. Cinc anys després, les instal·lacions del Club de Vela la Ballena Alegre tornaran a ser l’epicentre de l’esdeveniment, que acollirà regates en categoria masculina, femenina i mixta.

L’excepcional palmarès dels regatistes fa difícil pronosticar les flotes que es poden emportar aquest títol en joc. Entre els participants hi haurà nombroses flotes campiones del món en anteriors edicions, procedents d’els Estats Units, Argentina, Grècia o Espanya, i amb esportistes que han guanyat els campionats nacionals de països com Austràlia, França o Països Baixos.

El Mundial es va presentar el dijous passat al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i és organitzat per delegació de la International F18 International Association, el Club de Vela La Ballena Alegre, amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Agència Catalana de Turisme, el Club Nàutic L’Escala i la Real Federación Española de Vela, així com de la Federació Catalana de Vela i la Asociación Deportiva de Catamaranes – Adecat.

El Club de Vela la Ballena Alegre treballa amb un projecte d’estudi d’impacte socioeconòmic de l’esdeveniment, que s’estima en uns 8 milions d’euros.