Mechaal s’ha de conformar amb el subcampionat en 5.000

Ndikumwenayo es va endur el duel amb el palamosí després d’una última volta brillant

Esther Guerrero busca avui la final de 1.500

L’atleta palamosí en una imatge d’arxiu.

L’atleta palamosí en una imatge d’arxiu. / EFE / ADAM VAUGHHAN

EFE

EFE

El Campionat d’Espanya absolut a l’aire lliure de La Nucia (Alacant), que se celebra des d’ahir i fins demà, coronarà als nous campions nacionals d’atletisme i repartirà els últims bitllets als Jocs de París. Ana Peleteiro, Álvaro Martín, Jordan Díaz i Quique Llopis seran alguns dels atletes que competiran aquests dies a l’Estadi Olímpic Camilo Cano. Tampoc s’ho perdran els gironins Adel Mechaal, que anit es va proclamar campió d’Espanya de 5.000 metres, i que demà buscarà el títol de 1.500, i Esther Guerrero, que avui inicia les sèries per ser demà a la final de 1.500.

Els 1.500 metres tindran una participació de molt de nivell. En categoria masculina Adel Mechaal (3.30.77, 3.31.43), líder de l’any i vigent campió, tractarà de defensar el seu títol, que ha guanyat en fins a quatre ocasions en aquesta prova en l’última dècada. Li disputaran la victòria atletes de talla internacional com Jesús Gómez, Ignacio Fontes i Mario García Romo. En dones, una vegada més hi haurà duel entre la líder de l’any Marta Pérez (4.00.12) i la vigent campiona Esther Guerrero (4.00.13).

De moment, Mechaal no podrà aspirar al doblet i anit es va haver de conformar amb el subcampionat d’Espanya de 5.000. El seu duel amb Thierry Ndikumwenayo, quart i cinquè a l’europeu de Roma, se’l va endur el rival amb un temps de 13:20.81 pels 13:24.52 que va acreditar el palamosí. n