Girona pacifica el trànsit de vehicles de diferents carrers del barri de Germans Sàbat

Un total de 18 vies han passat a ser de prioritat per a les persones vianants i s’ha senyalitzat la velocitat de 30 i 20 km/h

Dos operaris treballant en un dels carrers on s'ha pacificat el trànsit.

Dos operaris treballant en un dels carrers on s'ha pacificat el trànsit. / Ajuntament de Girona

Josep Coll

Josep Coll

L’Ajuntament de Girona ha pacificat el trànsit de vehicles de diferents carrers del barri de Germans Sàbat. Concretament, i segons explica l'Ajuntament en un comunicat, algunes vies han passat a ser de prioritat per a les persones vianants i, a més, s’ha senyalitzat la limitació de la velocitat a 30 i 20 km/h com a recordatori. Aquests dies les brigades han finalitzat els treballs de senyalització. 

"Avançar cap a una ciutat més amable és tenir cura dels barris perquè les persones que hi viuen puguin fer la vida de la manera més agradable possible i amb més seguretat. Amb aquest seguit d'actuacions prioritzem les persones vianants de Germans Sàbat, que senten el barri com un petit poble", ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas

Vuit carrers de 30 km/h han passat a ser vies amb prioritat per a les persones vianants. Es tracta de la pujada de la Font de Germans Sàbat, la plaça dels Germans Sàbat i els carrers de les Monges Vedruna, de la Mutualitat, de l'Autopista, del Pou, del Mig (excepte els números del 8 al 18) i del Camp de Futbol.

També han passat a ser de prioritat per a les persones vianants deu carrers estrets i sense vorera que tenen un límit de velocitat de 20 km/h i que són utilitzats per accedir als habitatges. Les vies on s’ha aplicat aquesta nova normativa són: els carrers de Margarita Díaz Gimbernat, dels Perruquers, de les Botigueres, del Pi, del Mig (dels números 8 al 18), Petit, del Dotze d'Agost i de les Dones, i les places de la Verge del Pi i del Capellà.

Aquests dies, la brigada municipal ha instal·lat els senyals que indiquen la prioritat de pas per a les persones vianants i ha senyalitzat les noves marques viàries a la calçada i també els estacionaments. A més, per tal de millorar la visibilitat dels passos de vianants s’han marcat aparcaments de motos al costat d’aquests.