Troben un cultiu de més de 200 plantes de marihuana en una nau a Riells i Viabrea

La Policia Local va localitzar la plantació i amb els Mossos van detenir la responsable i van desmantellar-la

El cultiu de marihuana de Riells

El cultiu de marihuana de Riells / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

 Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona per tenir una plantació de marihuana dins una nau industrial a Riells i Viabrea.

L'arrestada té 51 anys i està acusada de ser presumpta autora d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.  

Els fets es remunten al 21 de juny quan la Policia Local de Riells i Viabrea en el marc d’un control de les activitats dutes a terme en una nau industrial, ubicada al carrer Olzinelles, va localitzar un cultiu de marihuana i van posar-ho en coneixement dels Mossos. La policia va constatar que es tractava d’un cultiu interior i que ocupava dos habitacles de l’edifici.

Els Mossos, que van fer una entrada i perquisició de la nau la mateixa tarda i van trobar aquests dos espais. A dins hi havia tres habitacions, amb plantes de marihuana que ja estaven en etapa de floració, amb un total de 221 plantes d’un metre d’alçada i 168 testos amb restes vegetals seques, i tota la infraestructura elèctrica necessària pel seu cultiu.

També van localitzar prestatges plens de pots de fertilitzants i a una de les parets un sistema de regadiu automàtic. Així com caixes extractores, filtres de carboni, panells de leds, focus, ventiladors, fluorescents. 

A més van constatar que la llum estava punxada i, per tant, manipulada amb l’escomesa fraudulenta.

Arran dels fets, els Mossos van detenir la llogatera i única responsable del cultiu allà mateix a la nau que va quedar en llibertat després de declarar a comissaria. La detinguda, sense antecedents, serà citada aviat per declarar davant l’autoritat judicial de Santa Coloma de Farners.