Paper de forn a la vitroceràmica, el truc que s'ha tornat viral a TikTok

"Mai hauria imaginat que funcionaria", asseguren els que ho han provat

Paper de forn a la vitroceràmica, el truc que s'ha tornat viral a TikTok

Paper de forn a la vitroceràmica, el truc que s'ha tornat viral a TikTok / CC0

Està més que demostrat que el paper de forn té moltes més utilitats que la del forn pròpiament dita. És més, fins i tot serveix per netejar la mampara del bany. Però, i si te'n digués una altra que està relacionada amb la vitroceràmica? Doncs sí, es tracta d'un truc que s'ha tornat viral a TikTok i que els que ho han provat asseguren que "no s'hauria imaginat mai que funcionaria".

I és que el paper de forn, atès que aguanta grans temperatures, és perfecte també per cuinar aliments a la paella amb l'avantatge que no embrutaràs res. I és que només has de cobrir la paella amb paper de forn quan la posis a la vitroceràmica. I sobre el paper pots abocar l'oli amb què cuinaràs i els propis aliments. Veuràs que la calor passa als aliments de la mateixa manera que si no tinguessis el paper de forn. Això sí, només es tacarà el paper de forn i la paella quedarà impol·luta.

I no només això, també esquitxarà molt menys que si no tinguessis el paper de forn. Aquí pots veure el truc en funcionament gràcies al tiktoker mividaconcarismaa:

El paper de forn, també conegut com a paper per enfornar o paper pergamí, és un producte indispensable a la cuina moderna, especialment a la rebosteria i el forn. Aquest paper està dissenyat per suportar altes temperatures i evitar que els aliments s'enganxin a les superfícies de cocció, facilitant així el procés de fornejat i posterior neteja.

El paper de forn està recobert amb una capa de silicona o un agent antiadherent similar que li confereix les propietats distintives. Aquesta capa fa que el paper sigui resistent a la calor i li permet suportar temperatures que solen assolir fins als 220-250 graus Celsius, depenent del fabricant. El revestiment antiadherent evita que els aliments s'adhereixin al paper, cosa que resulta en una cocció més uniforme i un desemmotllament més fàcil.

@mividaconcarismaa La verdad es que me ha gustado mucho, de normal salpica mucho el aceite al cocinar carne de esta manera, sin duda volvere a usar este metodo 💖 #🇲🇦🇩🇿🇹🇳 #kolna_khawa🇲🇦🇩🇿 #girlssupportgirls #🇲🇦 #🇩🇿 #🇪🇸 #viral #españa🇪🇸marruecos🇲🇦 #recetasfaciles #trucococina #papeldehorno ♬ sonido original - mividaconcarismaa

El paper de forn té múltiples aplicacions a la cuina. A la rebosteria, s'utilitza comunament per folrar motlles i safates, cosa que facilita l'extracció de pastissos, galetes i altres productes fornejats sense que es trenquin o esmicolin. A més, s'utilitza per cuinar aliments com pizzes, pans i vegetals, assegurant que no s'enganxin a la safata i que es cuinin de manera uniforme.

El paper de forn també és ideal per a tècniques de cocció al papillot, en què els aliments s'emboliquen al paper i es cuinen al vapor en el seu propi suc, retenint sabors i nutrients. Aquesta tècnica és especialment popular per cuinar peixos i verdures.

L'ús del paper de forn presenta diversos avantatges. En primer lloc, facilita la neteja d'utensilis de cuina, ja que evita que els aliments s'adhereixin a les safates i els motlles. Això estalvia temps i esforç en la neteja posterior al fornejat.

A més, el paper de forn contribueix a una cocció més saludable, ja que redueix la necessitat d'afegir-hi greixos i olis per evitar que els aliments s'enganxin. Això pot resultar en menjars amb menor contingut calòric i menys greixos saturats.

Un altre avantatge significatiu és la prevenció de la transferència de sabors i olors entre els aliments i les superfícies de cocció. Això és particularment útil quan s'enfornen diferents tipus d'aliments en una mateixa safata.

Sostenibilitat

En els darrers anys, hi ha hagut un interès creixent en la sostenibilitat i l'impacte ambiental dels productes d'un sol ús, inclòs el paper de forn. Molts fabricants han començat a produir versions biodegradables i compostables del paper de forn, utilitzant recobriments a base de silicona natural en lloc de derivats del petroli.

El paper de forn és una eina versàtil i essencial a la cuina que ofereix nombrosos avantatges, des de facilitar la neteja fins a millorar la qualitat de la cocció. El seu ús adequat pot contribuir a una cuina més eficient i saludable, i amb les opcions ecològiques disponibles també pot ser una elecció responsable per al medi ambient.